Alle man till pumporna
Uppdaterad 2019-07-10 | Publicerad 2003-10-28
8-10 personer
1 kg pumpakött (Fråga din grönsakshandlare om hur mycket orensad pumpa
du behöver.)
2 lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 tsk timjan
5 dl vatten
2 tärningar grönsaks-
buljong
5 msk koncentrerad
apelsinjuice
2 dl vispgrädde
3 msk tomatpuré
Salt
Peppar
Dela pumpan och karva ut fruktköttet. Släng det trådiga kärnhuset och kärnorna. Dela köttet i ganska stora bitar. Skala och hacka löken och vitlöken grovt.
Fräs löken, vitlöken och pumpabitarna med timjanet i olivoljan i en gryta tills
löken blir glansig men inte brynt. Häll i vattnet, apel-sinjuicen och buljongtärningarna. Sjud under lock
i 30 minuter.
Mixa soppan så att pumpabitarna blir till puré. Värm upp igen. Rör i grädden och tomatpurén. Smaka av med salt och peppar.
Balsamico-knäck:
1 dl socker
3 msk balsamvinäger
Smält sockret i en kastrull. Blanda med balsamvinäger och koka ihop några minuter. Häll ut i en sträng på bakplåtspapper så att du får långa pinnar när knäcken stelnar.
Chiliblod:
Chili på tub eller sambal oelek och tomatpasta
Använd chili på tub eller blanda sambal oelek och tomatpasta till lagom styrka. Dra ett blodrött streck över varje sopp-portion.
Alldeles för halloween? Hoppa över chilin och knäckpinnen. Ett gott bröd är aldrig fel till pumpasoppa.