Lättfixad tomatsoppa på tre sätt
Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2003-01-20
Okej, då börjar vi. I fortsättningen vankas det mat här i hörnet varje dag – utom på söndagar. Det kommer att bli lättfixad mat med inte alltför konstiga råvaror – som den här tomatsoppan. Och jag blir inte sur om du inte följer receptet slaviskt utan tar det mer som inspiration.
Det här behöver du
(4 personer)
1 l grönsaksjuice, eller
tomatjuice
1 tärning grönsaksbuljong
2 dl makaroner
1 litet paket, 300 g, frysta eller färska färdigstekta köttbullar
2 stjälkar blekselleri
salt och peppar
Så här gör du
1. Värm köttbullarna i mikron eller i ugnen enligt anvisningarna på paketet.
2. Koka upp pastavatten och koka makaronerna precis klara.
Du koka makaronerna i soppan men du riskerar att få överkokta makaroner och en väldigt tjock soppa.
3. Värm juicen och buljongtärningen. Soppan behöver inte koka, bara bli rejält varm. Smaka av med salt och peppar.
4. Skölj och ansa sellerin. Dela stjälkarna på längden och hacka sedan fint. Spar några snygga blad att garnera med.
Är familjen måttligt förtjust i selleri så tärna paprika i stället.
5. Häll köttbullarna och makaronerna i soppan och strö över sellerihacket.
Vegovarianten
Byt ut köttbullarna mot kokta vita eller svarta bönor som du värmer i soppan.
Italienska varianten
Smaksätt soppan med en halv pressad vitlöksklyfta och smulad oregano eller basilika.
Gott att dricka till
Pröva ett fruktigt vitt vin med en aning sötma:
KWW chardonnay (7055) Sydafrika, 63 kronor.
Jon Hansson