Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Tobias, Tim

Red braised pork bowl

Fläsk-bowl

Red braised pork bowl – supergott bakat fläsk med kryddigt saffransris och krämig sesamyoghurt.
Gör garanterat succé hos middagsgästerna. Recept av Erik Videgård.

Red braised pork bowl

  • Ingredienser

  • rostade sesamfrön
  • blandade färska örter, till exempel koriander, mynta och bladpersilja
  • 200 g bang bang-yoghurt
  • 300 g heta grillade bönor
  • 6 dl saffransråris
  • 400 g rödbrässerad fläsksida
  • Rödbrässerat fläsk

  • 1 stjärnanis
  • 3 msk farinsocker
  • 0.75 tsk salt
  • 2 msk risvin
  • 1 msk mörk soya
  • 5 dl kokvätska
  • 3 msk olja
  • 2 sticklökar
  • 40 g färsk ingefära, oskalade
  • 500 g färsk fläsksida med svål
  • Bang Bang yoghurt

  • 1 l yoghurt 10 %
  • 5 g sichuanpeppar, rostad
  • 30 g chiliolja
  • 15 g sesamolja
  • 45 g tahini (sesampasta)
  • 15 g chingkiangvinäger
  • 15 g ljus soja
  • 10 g salt
  • 14 g socker
  • Saffransris

  • 12 g rapsolja
  • 8 g socker
  • 8 g salt
  • 3 g spiskummin
  • 3 g gurkmeja
  • 1 kuvert saffran
  • 150 g gröna ärter
  • 20 g berberibär
  • 500 g råris
  • Heta grillade bönor

  • 1 knippe het thaibasilika
  • 10 g salt
  • 15 g chiliolja
  • 30 g hoisinsås
  • 500 g haricots verts, frysta

Gör så här