Receptexpand-lefthelskärmChokladkola Foto: Anders Wiklund / TT / TT NyhetsbyrånChokladkola4,5 (6 röster)Chokladkolaclock45 min1 portion2 portioner3 portioner4 portioner5 portioner6 portioner8 portioner10 portioner12 portionerIngredienser60 skållande mandlar4 msk kakao2 dl sirap2 dl socker2 dl vispgräddeGör så härEn portion motsvarar en sats som ger 60 kakor. Häll grädde, socker, sirap och kakao i en tjockbottnad kastrull.Koka smeten på jämn värme utan lock i 20–30 minuter. Rör om ibland, men inte för ofta, då kan smeten sockra sig. När smeten är 120 grader är den klar.Häll ut kolan på ett bakplåtspapper och låt stelna. Skär i bitar och tryck fast en mandel i varje bit.Förvara med smörpapper mellan lagren i lufttät burk i kylen.Av: Zendry Svärdkronaemail