Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Rödbetsrisotto med chèvre

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2002-09-15

4 personer:

2,5 dl avorioris

1 msk smör

6 dl grönsaksbuljong

1 hg chèvre skuren i tärningar

1 gul lök, skalad och hackad

1 hg rödbetor, ungefär 4 st små

1 msk hackad färsk rosmarin

1 dl grädde

salt och peppar

Tvätta rödbetorna och koka dem mjuka i saltat vatten. Ta upp dem, låt svalna, skala och skär i centimeterstora tärningar.

Smält smör i en kastrull. Lägg i lök och ris, fräs några minuter.

Häll på cirka 3 dl buljong över riset, koka i tio minuter under omrörning.

Tillsätt resten av buljongen och koka tills riset är al dente (med tuggmotstånd) under fortsatt omrörning.

Tillsätt rödbetor, chèvre, rosmarin, grädde, salt och peppar. Koka upp och smaka av.

Ris otton skall vara krämig.

Tips!