Tandoorilammkotletter med curry- och ingefärsmorötter
Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2006-09-19
4 portioner
Du behöver:
Cirka 1 kg lammkotletter
olivolja till stekning
salt och vitpeppar
MARINAD:
2 vitlöksklyftor
5 dl yoghurt
3 msk honung
1 tsk chilipulver
2 tsk gurkmeja
0,5 msk garam masala
rivet skal av 1 citron
CURRY- OCH INGEFÄRSMORÖTTER:
5 morötter
2 schalottenlökar
3 dl vatten
1 msk olivolja
1 msk smör
2 msk riven ingefära
1 msk curry
1 dl färsk mynta
salt och vitpeppar
TILL SERVERING:
bröd eller ris
Gör så här:
1. Börja med marinaden. Skala och riv vitlöksklyftorna. Blanda med yoghurt, honung, chilipulver, gurkmeja, garam masala och citronskal.
2. Lägg lammkotletterna i marinaden och låt dem marinera i minst 5 timmar (gärna över natten).
3. Ta upp lammkotletterna och torka av dem med hushållspapper. Pensla dem med lite olja och grilla dem i en het panna. Smaksätt med salt och peppar.
4. Skala och skär morötterna i cirka 2 cm tjocka bitar.
5. Skala och finhacka schalottenlöken.
6. Koka upp vattnet med olivoljan, smöret, ingefäran och curryn. Smaksätt med salt och vitpeppar. Lägg i morötterna och låt dem koka under lock i 2 minuter.
7. Häll av lite av spadet och blanda i myntan och schalottenlöken.