Saftglöggen med apelsin och citron
Publicerad 2015-11-23
Låt julfriden sprida sig i både kropp och själ
Lite glögg är aldrig fel. Stark som svag.
Bjud på ett glas julkryddig varm dryck och låt julfriden sprida sig i både kropp och själ.
SAFTGLÖGG:
När vindarna viner och leken är på väg att ta slut är det härligt med lite saftglögg som värmer både stora och små pulkåkare.
½ citron, skalet
½ apelsin, skalet
2 ½ dl koncentrerad svartvinbärssaft
37 g glöggkryddor (1 påse)
5 dl vatten (mer eller mindre efter tycke och smak)
Tillbehör:
Skållade mandlar, russin.
1. Tvätta och skala citrusfrukterna med potatisskalare.
2. Häll saften i en kastrull och lägg i glöggkryddorna. Koka upp.
3. Lägg i skalen och ta av från plattan. Låt dra med lock 12 timmar (minst).
4. Sila bort kryddor och skal. Späd med vatten och värm glöggen.
Servering:
Servera glöggen varm med russin och mandel.
Jul & Advent – i butik nu!
257 tips, recept och pyssel.
Jul & Advent finns i butik 18 november–15 december 2015.
Moa Samuelsson