”Hemma blir det ofta köttfärssås”
Uppdaterad 2019-07-12 | Publicerad 2006-02-02
Tävlingsvan skåning blev årets kock
Grattis, Peter J Skogström, 33, "Årets kock" 2006!
- Det känns så jävla bra! Yes!
Det här var din fjärde final, är du mest lättad, eller glad?
- En enorm lättnad. Puh, liksom. Jag har fortfarande tårar i ögonen.
Hade du försökt en gång till om du blivit tvåa eller trea igen?
- Nej, jag har lovat mig själv att det får vara nog nu. Det har varit så mycket tävlande de senaste åren. Nu ska jag satsa på min familj och mitt företag.
Tävlingsuppgifterna var att laga dels en soppa eller gryta med råvaror från havet, dels en modern nordisk söndagsmiddag. Vilket var svårast?
- Det var knepigt att tänka ut hur jag skulle göra söndagsmiddagen, på vilken nivå jag skulle lägga mig. Men under själva tävlingen hade jag mest problem med soppan. Jag brände mig rejält.
Hur ser en vanlig söndagsmiddag ut hemma hos Skogströms?
- Det blir ofta spaghetti och köttfärssås, fast jag tror säkert att de flesta kan laga min tävlingsmiddag hemma. Men man får ta sig tid.
I förstapriset ingår en resa, vart vill du åka?
- Jösses, jag har inte hunnit tänka på sådant. Men Japan vore intressant. De har sådan respekt för maten där. Det är häftigt.
Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?
- Jag har just fått det jag önskar.
Vinnarrätten
Därför blev han årets kock:
Fakta/Årets kock 2006
Läs mer:
Jon Hansson