Laga kycklingen som barnen gillar bäst
Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-01-20
Kyckling är ungarnas ständiga storfavorit på middagsbordet.
Vi lär dig att laga pippi på tre nya sätt.
Recepten är utvalda av den tuffaste juryn:
Barnen själva.
De går alla i sexan på Karlbergsskolan i Karlskoga. För en tid sedan fick de vara jury i en annorlunda matlagningstävling.
De fyra stjärnorna Sofia Sjödin, Sveriges bästa kvinnliga kock 1004, Markus Aujalay, Årets kock-vinnare 2004 och tv-kockarna Pelle Johansson och Malin Söderström skulle laga tre olika rätter var och Karlskoga-maffian utse vinnaren.
Organisationen Svensk fågel arrangerade, så helt osökt var kyckling obligatorisk huvudråvara.
De tre rätterna hade olika teman:
"Snabbt och nyttigt"
"Fredagsmys"
"Get Spicy"
Vinnare blev Pelle Johansson.
– Han mutade oss med Dumleklubba, skojar Emmelie Wennberg och fortsätter:
– Hans mat var bra kryddad, det var fint upplagt och bra för barn.
Get Spicy
Snabbt & nyttigt
Fredagsmys
Jon Hansson