Soppa med brysselkål, potatis och bacon
Uppdaterad 2018-12-20 | Publicerad 2007-11-30
4 personer
2 stora gula lökar
400 g potatis
300 g brysselkål
1 tsk timjan
1 buljongtärning (kyckling eller grönsak)
Vatten
1 paket bacon
4 bitar brieost
Gör såhär
1. Skiva löken tunt, Skala och skär ner potatisen i grova bitar.
2. Halvera brysselkålen.
3. Bryn potatis, lök, kål och timjan i smör och lite olja.
4. Häll på ca 1,5 l vatten, lägg i buljongtärningen och lägg på locket.
Låt koka tills potatisen är mjuk, cirka 20 minuter.
5. Lägg baconet på papper på en tallrik och kör in i mikrovågsugnen i cirka 4 minuter, det ska bli knaprigt!
6. När potatisen är mjuk, smaksätt soppan med salt och peppar. Krossa baconet, lägg en bit brieost i varje tallrik
7. Häll på soppan och avsluta med bacon.