Enkel favorit: Korv och kyckling i ugn
En härlig kycklinglåda på kyckling i ugn är vällagad mat som inte kräver kock-examen eller mycket tid. En enkel rätt som sköter sig själv, dock behövs det ett bra recept och schyssta råvaror. Smakerna blandas och gör att rätten smakar ljuvligt!
Recept: Ulrika Danielsson, ”Ulrikas bästa GI-mat”
Kycklinglåda
Ingredienser
- salt och svartpeppar
- 0.5 dl balsamvinäger, eller balsamsirap
- 0.5 dl olivolja
- 1 kvist rosmarin
- 1 knippe citrontimjan, färsk
- 4 dl kokt hel dinkel, eller råris (ca hälften okokt)
- 15 kalamata oliver
- 2 morötter
- 0.5 gul paprika
- 0.5 röd paprika
- 0.5 squash, grön sort
- 0.5 squash, gul sort
- 3 vitlöksklyfta
- 1 rödlök
- 3 starka korvar, till exempel chorizo
- 1 hel kyckling, alternativt färska kycklingklubbor (gärna ekologisk eller majskyckling)