Snabb favoritkål
Uppdaterad 2018-12-21 | Publicerad 2002-12-16
Ingredienser
1/2 kålhuvud
2 msk smör
2 msk mörk sirap
3 msk ättika (10 procent)
2 dl skinkspad eller stark buljong
2 msk kryddpepparkorn
5 lagerblad
salt
Så här gör du:
1. Ta bort rotstocken och fula blad från kålen och strimla den.
2. Fräs strimlet i smöret i en stor kastrull eller gryta.
3. Häll i kryddpepparn, lagerbladen, ättikan och sirapen och
fortsätt fräsa ett par minuter. Lägg kryddorna i en kryddpåse eller vira in dem i lite gasväv så är det lättare att pilla bort dem när kålen ska serveras.
4. Häll i skinkspadet/buljongen och koka under lock på svag värme i en kvart. Rör om ett par gånger under tiden.
5. Smaka av med ättika och kanske en gnutta salt. Ta bort lagerbladen och kryddpeppar-kornen så gott det går.
6. Servera till skinka eller revbensspjäll. Kålen går bra att spara och värma på igen.