Dagens namn: Sture

Pantern knäckte storebror Malmö

Publicerad 2017-08-18

Skrällarna avlöste varandra när Pantern först rubbade storebror Malmö, Modo bortabesegrade Luleå – innan Tingsryd slog Karlskrona.

Vi spelade oförskämt bra, säger Panterns Martin Janohls i C More efter 4–3-segern.

Olika divisioner och betydande skillnad på spelarbudgeterna.

Extra prestige fanns det i Panterns möte med Malmö.

Ställningen efter två perioder var 1–1 innan vi fick se en målexplosion i den tredje perioden.

Pantern gick upp i en 3–1-ledning bara 2.19 in i densamma efter mål av Sebastian Selin och Martin Janohls.

Men Malmö hann både reducera och kvittera innan full tid. Lars Bryggman gjorde 3–2 och Carl-Johan Lerby satte 3–3 med fyra minuter kvar av ordinarie tid.

Derbyt gick till förlängning och efter att lagen bytt chanser kunde till sist Axel Wemmenborn dunka in avgörandet, 4–3, från nära håll.

– Jäkligt skön start för oss. Vi spelade oförskämt bra för att vara första matchen. Jätteskönt, säger Pantern-forwarden Martin Janohls i C More.