Svenska spelföretag omsatte 6,7 miljarder kronor

Under det andra kvartalet 2023 omsatte spelbolag med svensk licens 6,7 miljarder kronor. Omsättningen är en ökning från det första kvartalet men en sänkning med 1% från samma period under fjolåret. 

Svenskarnas spelande visar en minskning

Under det andra kvartalet 2023 minskade svenskarnas spelande i jämförelse med fjolåret, detta visar en rapport från Spelinspektionen. Den totala omsättningen (spelarnas insatser minus utbetalda vinster) landade på 6,7 miljarder kronor

Under andra kvartalet 2022 landade samma omsättning på 6,77 miljarder kronor. I jämförelse med det första kvartalet 2023 visas dock en ökning av spelandet, från 6,58 miljarder kronor till 6,7 miljarder kronor. 

Ökad omsättning bland svenska bolag

Den största intäkten hittas under kommersiellt onlinespel där exempelvis casino och odds ingår.

Fler på Spelpaus

Spelpaus är en funktion som innebär att spelare har möjligheten att stänga av sig från samtliga spelsidor på den svenska marknaden. 

Under det andra kvartalet hade cirka 95 000 personer valt att använda funktionen. Detta visade en ökning med drygt 1,4% i jämförelse med samma period under fjolåret.

Så räknas sammanställningen

Samtliga svenska spelföretag som finns under den svenska licensen har som krav att betala 18% spelskatt. Gällande aktörer som är skattepliktiga hämtas omsättningssiffrorna om beslutad skatt från Skatteverket. 

Spelinspektionen samlar in uppgifter om omsättningen för spel för allmännyttiga ändamål samt analyserar data för att ha bra koll på trenderna.

Fler nyheter