Superbonus till VD:n – trots förluster

Trots att aktien för speltillverkaren Lady Luck Games har sjunkit så kvitterade VD:n för bolaget, Mads V. Jørgensen ut en bonus på 13 miljoner kronor. Dagens Industri menar att bonusen är alldeles för hög medan styrelseordföranden hänvisar till avtalet mellan styrelsen och VD:n.

Anmärkningsvärd bonus för Mads V Jørgensen

I förra måndagens stämma för First North-bolaget Lady Luck Games skulle en särskild och anmärkningsvärd bonus delas ut till bolagets VD, Mads V Jørgensen. 

Bonusen landade på hela 13 miljoner kronor vilket fick många att höja på ögonbrynen då det börsnoterade företaget gick med förlust det senaste året.

Lady Luck Games som både designar och utvecklar slots till svenska casinon redovisade inte bara en förlust under fjolåret. Även för investerarna var det knappast vind i seglet då aktievärdet sjönk från 1,65 kronor till 1 krona. 

VD:n belönas för “tillväxtresan”

Trots de senaste motgångarna, har bolaget tidigare ökat sin omsättning. Under åren 2021 och 2022 ökade Lady Luck Games sin omsättning från två till fem miljoner kronor. 

I samband med deras bolagsstämma den 7:e augusti kunde man också få en liten inblick för den höga bonusen till Jørgensen. Ordförande Per Eriksson som tidigare varit VD på NetEnt motiverade då att Jørgensen “spelat en avgörande roll för bolagets tillväxtresa”. 

Dagens Industri skulle senare kontakta Eriksson om jättebonusen för det lilla bolaget då summan kunde bli svår för vissa att förstå. 

Ja, det kan man tycka. Samtidigt ser avtalet mellan styrelsen och VD:n ut så här”, kommenterade Eriksson utan att gå närmare in på vad bonusen egentligen baseras på.

Värt att notera är att Dagens Industri även påpekar att bonusens värde är 5000x större än vad Investors VD Johan Forsell haft i rörlig lön under 2021 och 2022. 

Vem är Lady Luck Games?

Lady Luck Games är en speltillverkare som grundades 2019 och har ett giltig licens från Spelinspektionen att bedriva spel i Sverige.

Sedan starten har man utvecklat omkring 50 olika spel med stort fokus på design. Nyligen lanserade man bland annat Popeye som redan gjort succé på marknaden. 

Sedan den 23 juni 2021 har bolaget varit noterade på First North.

Fler nyheter