Peter Norman ny styrelseordförande för ATG

Regeringen har nyligen utsett en ny styrelseordförande för ATG, AB Trav och Galopp. Den som tar över styrelseklubban blir Peter Norman efter att Bo Netz nyligen avgått efter fem år som ordförande och totalt tolv år i styrelsen.

Lämnar efter fem år som ordförande

Efter tolv år som styrelseledamot och fem år som ordförande lämnar Bo Netz sin post hos ATG, detta efter förra veckans bolagsstämma. 

Bo Netz ser sin tid hos ATG som ett stort nöje och uttalade sig i ett pressmeddelande enligt följande: 

“Det har varit ett stort nöje och en ära att arbeta med ATG under en period med stora förändringar på den svenska spelmarknaden. ATG står i dag starkt och är det största och mest lönsamma spelbolaget på den kommersiella licensmarknaden i Sverige. Jag önskar ATG under Peter Normans ledning all lycka framöver”.

Ny styrelseordförande för det svenska spelföretaget blir Peter Norman. 

Tidigare finansmarknadsministern tar över

Peter Norman är inte bara en tidigare finansmarknadsminister utan är även styrelseordförande för Oscar Properties Holding och Kungliga Musikhögskolan samt ledamot i Nasdaq Stockholm. 

Norman som har en bakgrund som utbildad civilekonom ser fram emot att fortsätta arbeta med den långsiktiga utvecklingen för trav- och galopp. 

ATG fortsätter arbetet med att trygga den långsiktiga utvecklingen för trav- och galoppsporten genom att erbjuda spel på ett ansvarsfullt sätt. Jag ser framemot att tillsammans med övriga i styrelse och ledning arbeta med bolagets framtida utveckling”, säger Peter Norman.

Två nya styrelseledamöter röstades in 

Det var inte bara ordförandeposten som ATG gjorde förändringar utan även två nya ledamöter röstades in. Eva Listi och Marie Osberg, båda som statligt representanter, röstades under bolagsstämman in som styrelseledamöter. 

Eva Listi är sakkunnig i digitaliseringsfrågor medan Marie Osberg även är styrelseledamot i Almi och Collector Bank. De nya ledamöterna ersätter därmed Agneta Gille och Birgitta Losman.

Ägs av Svenska Trav- och galoppsporten

ATG tillhör ett av Sveriges mest lönsamma spelföretag och ägs av den svenska Trav- och galoppsporten. Koncernen har ett reglerat avtal med staten och hade under fjolåret intäkter på närmare sex miljarder kronor. 

Förutom spel på trav och galopp erbjuder man även andra odds samt en stor avdelning för casino, med spel inom alla kategorier. 

Fler nyheter