Pafs nya förlustgräns kostar miljontals kronor

Det Åländska spelföretaget Paf fortsätter att värna om ansvarsfullt spel och inför nu nya förlustgränser för sina spelare. Sänkningen kommer att kosta spelföretaget cirka 70 miljoner kronor att genomföra. 

Förlustgräns för sina spelare

Redan 2018 införde Paf förlustgränser för sina spelare. Senare sänkte man gränsen, något vi tidigare rapporterat om. Nu är det återigen dags att sänka gränserna för att fortsätta erbjuda spelarna ett hälsosamt spelande.

Paf kommer att sänka gränsen för 18-19 åringar med hela 82%. Det innebär att förlustgränsen kommer att gå från 100.000 kronor (€10.000) till 20.000 kronor (€1800) per kalenderår. 

Minskningen för övrig ålder är inte lika stor. Spelare mellan 20-24 kommer att ha en förlustgräns på 100.000 kronor medan övriga åldrar har en förlustgräns på 175.000 kronor.

Paf nya förlustgränser

Kostar 70 miljoner kronor att genomföra

Att genomföra de nya förlustgränserna blir ingen billig affär för Paf. Operatören med huvudkontor på Åland menar att det kommer att kosta omkring €7 miljoner att genomföra. 

Pafs VD Christer Fahlstedt menar dock att genomförandet är något som måste göras:

Vi har en möjlighet att ta ytterligare ett steg och förbättra vårt engagemang för ansvarsfullt spelande”. Det är något vi vill göra eftersom det är det rätta att göra om vi ska fortsätta vår resa mot att bli ett hållbart underhållningsföretag.

Hoppas andra spelföretag tar efter

Medan Paf fortsätter resan om att bli ett hållbart underhållningsföretag hoppas man också att andra spelföretag ska ta efter. Christer Fahlstedt, VD på Paf uttalar sig enligt följande: 

Vi kommer att fortsätta att genomföra spelansvarsåtgärder som förbättrar antalet i våra kundsegment. Vi kommer att sätta en standard för spelbolag när det kommer till ansvar, en standard som andra internationella spelbolag kan och bör följa”.

Detta är Paf

Paf Multibrand Limited är ett spelföretag som grundades år 1966 och gav allt överskott till välgörande ändamål. Idag strävar man efter att ha en långsiktig hållbar verksamhet där man lägger ett stort fokus på kunder och samhället. 

Paf fortsätter ständigt att växa och har idag 330 medarbetare i 29 olika länder. Målsättningen är att fortsätta växa på marknaden samt bidra med mer nytta till samhället och givetvis ansvarsfullt spel.

Fler nyheter