Paf sänker förlustgränsen 

Paf är spelföretaget som alltid har strävat mot måttligt spel och lagt allt överskott på välgörande ändamål. Nu har man tagit ytterligare steg i kampen om ansvarsfullt spel och sänkt förlustgränsen för yngre spelare. 

Det åländska spelföretaget har valt att sänka förlustgränserna för personer mellan 18-24 år. Förlustgränsen är satt till 100.000 kr och ska hjälpa yngre spelare att inte hamna i skuldfällan. 

Paf tänker spelansvar

Det är inte första gången Paf gör något för att ta sitt spelansvar. I somras arrangerade man en diskussion under Almedalsveckan om spelpolitik. Bland annat påpekade Paf att man skulle införa stramare åtgärder som exempelvis en högre spelskatt samt ett förbud mot spelreklam. 

Denna gång riktar man sig mer mot de yngre spelarna och Jenna Ekström, Responsible Gaming Manager säger följande:

“Den fakta och forskning om spelproblem som vi tagit del av, poängterar att unga personer tillhör en mer sårbar grupp. Dels har unga personer en större riskbenägenhet och dels så har de inte samma ekonomiska förutsättningar att spela penningspel

Sänkt förlustgränsen flera gånger

Paf har sänkt sin förlustgräns flera gånger om, just för att förhindra spelmissbruk. Redan 2018, innan den svenska spellicensen trädde i kraft hade Paf på eget intiativ sänkt förlustgränsen till 300.000 kr. 

Idag har man sänkt den ytterligare flertalet gånger och inför året låg förlustgränsen på 200.000 kr för alla spelare, men numer gäller 100.000 kr för spelarna i åldern 18-24 år. 

Daniela Johansson, VD på Paf säger följande: “En kund med stora spelproblem har högst sannolikt inte samma förmåga att själv kontrollera sitt spelande och sätta egna gränser, det är därför vi behöver obligatoriska förlustgränser i spelbranschen.”

Fakta om spelandet för unga

Personer mellan 18-24 år löper en högre risk att utveckla ett spelproblem. I denna åldern utvecklas fortfarande hjärnan samtidigt som känslor och det logiska tänkandet är inte full utvecklat. Detta medför i sin tur att unga är mer benägna att tänka impulsivt och ta riskerna. 

“Vi är övertygade om att obligatoriska förlustgränser är bland det mest konkreta ett spelbolag kan införa för att ta sitt ansvar”, säger Daniela Johansson, VD på Paf, i ett pressmeddelande.

Källa: Paf.se