Oförändrat spelande under första kvartalet

Siffrorna från första kvartalet är nu presenterade. Spelinspektionen kunde konstatera att spelandet var oförändrat från föregående år. Totalt omsatte spelbolag med svensk licens 6,6 miljarder kronor. 

Svenska spelbolag hade nettoomsättning på 6,6 miljarder kronor

Under det första kvartalet av 2023 så har spelbolagen med svensk licens haft en nettoomsättning på 6,6 miljarder kronor (vinsten minus utbetalningar), som i samma linje med fjolårets kvartal, något som Spelinspektionen visade upp i sin rapport.

Under första kvartalet 2022 så låg nettoomsättningen på strax över 6,5 miljarder kronor, något som sedan ökade under året. 

Störst nettoomsättning hade onlinespel som exempelvis omfattar casino online och vadhållning.

Omsättning spelbolag med svensk licens

Fler fortsätter använda Spelpaus

Något som ökat under första året är spelare på Spelpaus. Under det första kvartalet fanns där 92.000 spelare som använde funktionen. I jämförelse med fjolåret är det en ökning på 8%. 

Just nu är det närmare 95.000 som är registrerade på Spelpaus.

18% vinstskatt för spelbolagen

Sedan den 1 januari 2019 när den svenska spelmarknaden omreglerades, måste spelbolagen med svensk licens betala en spelskatt

Spelskatten ligger på 18% av spelbolagets nettovinster som går rakt in i statskassan. För spelarna däremot, finns det ingen spelskatt. 

Så räknades sammanställningen

Spelinspektionen analyserar data för att få bra koll på trenderna och samlar in uppgifter om omsättningen för spel för allmännyttiga ändamål. 

Gällande aktörer som är skattepliktiga så hämtas omsättningssiffrorna om beslutad skatt från Skatteverket.

Fler nyheter