Niklas Wykman ny spelminister 

Under september 2022 blev det ett regeringsskifte vilket innebar att Ardalan Shekarabi fick lämna sitt uppdrag till förmån för finansmarknadsministern Niklas Wykman. 

Det var ett spännande val där Ulf Kristersson till slut stod som vinnare med Moderaterna (M), tillsammans med Sverigedemokraterna (SD), Kristdemokraterna (KD) och Liberalerna (L). Sedan valet har en del förändringar skett och med fokus på spelpolitiken har finansmarknadsministern Niklas Wykman tagit över.

Spelpolitik handlar om att förebygga spelberoende 

Ansvaret för spelpolitiken handlar främst om att förebygga spelberoende, men också utveckla och skapa en tryggare spelindustri. 

Bland annat kommer Wykman att övervaka de slutliga procedurerna för Sveriges spelmarknadsplats. Som bekant gick Sverige över till att skapa en egen licens 2019 för att ge spelare en tryggare och säkrare spelupplevelse. 

Vem är Niklas Wykman?

Nikas Wykman har sin partitillhörighet i Moderaterna där han varit riksdagsledamot sedan 2014. 

Han ansvarsområden för kommande mandatperiod är finansmarknad, spelfrågor och fastighetsfrågor. 

I sin utbildning har han bland annat en Magisterexamen i nationalekonomi från Örebro universitet. 

Branschföreningen för Onlinespel välkomnar nya ministern

Branschföreningen för Onlinespel, BOS välkomnar Wykman och ser fram emot att diskutera vidare Sveriges utveckling inom spel. 

Bland annat sa Gustaf  Hoffstedt, generalsekreterare på Bos följande: “Vi ser fram emot att föra en diskussion med Niklas Wykman om hur spelpolitiken bäst kan utvecklas i Sverige. Vi kommer att ha tre viktiga budskap i de diskussionerna. 

För det första måste de licensierade spelbolagen värnas på bekostnad av de olicensierade. För det andra bör staten koncentrera sig på att stifta lagar som vi andra ska följa snarare än att själv agera kommersiellt spelbolag, och för det tredje vore det välkommet om Wykman som den förste ministern i någon regering vågar lyfta spelindustrins viktiga näringspolitiska betydelse för Sverige och Europa, säger Gustaf Hoffstedt”.