LeoVegas har lanserat egen spelstudio

Vill skapa skräddasydda slots

LeoVegas Group har lanserat en ny intern spelstudio, LeoVegas Studios, med fokus på att utveckla innovativa slots anpassade efter de senaste trenderna från sina spelare. Detta meddelade man nyligen i ett pressmeddelande.

Med hjälp av spelardata kommer studion att producera exklusiva spel för LeoVegas plattformar, vilket även inkluderar Expekt och GoGo Casino. Spelen ska erbjuda en medium volatilitet och är designade för långvarig spelglädje.

Första spelet lanserades 25 september

Den nya studion ger LeoVegas Group full kreativ och teknisk frihet, vilket också stärker företagets kontroll över sitt spelsortiment. Den första titeln, Where Pigeons Dare, lanserades den 25 september exklusivt på LeoVegas.

Framåt i tiden kommer man fortsätta lansera flera innovativa slots, lovordar James Ford, spelchef på LeoVegas Group:

LeoVegas Studios är ett fantastiskt tillskott för oss. Med ökad kreativ frihet och teknisk kontroll kan vi nu utveckla exklusiva spel som möter våra spelares föränderliga behov och vår vision. Where Pigeons Dare är bara början – vi har spännande titlar på gång som kommer att tänja på gränserna för underhållning.

Ska skapa personligt anpassade slots

LeoVegas Studios leds av Mats Andersson, tidigare Creative Director på Light & Wonder. Han kommer driva utvecklingen av spel som är utformade för att möta spelarnas specifika behov.

Studion kommer att dra nytta av omfattande spelardata för att leverera en personligt anpassad och engagerande spelupplevelse över flera marknader och har redan planer på att lansera fler slots.

Planerat ytterligare fyra slots 2024

LeoVegas Studios har en spännande framtid framför sig, med fyra nya slots planerade för lansering under 2024 och ytterligare sex titlar som ska släppas under 2025. Det markerar en expansiv utveckling för den nystartade spelstudion. 

Under fjolåret förvärvade LeoVegas dessutom den brittiska spelutvecklaren Push Gaming (läs mer här), vilket ger bolaget ännu fler resurser för att driva innovation och stärka sitt spelutbud.

Fler nyheter