Betsson stäms på miljontals kronor

Betsson stäms på fem miljoner kronor av en spelare som påstår sig ha blivit manipulerad av spelföretaget. Spelaren har under två års tid förlorat flera miljontals kronor hos Betsson trots kännedom om spelproblem. Rättegången inleddes den 27 mars 2023.

Lockades tillbaka till spelföretaget

Rättegången som drog igång den 27 mars är unik på många vis. Spelaren som stämt Betsson menar på att han blivit manipulerad till att spela bort sina pengar. 

Händelsen går tillbaka till 2016 och pågick under två års tid med totala förluster på omkring fem miljoner kronor. 

Spelaren påvisar att Betssons VIP-manager ska ha lockat tillbaka spelaren med olika pengabonusar samt andra förmåner för att få spelaren att fortsätta spela bort sina pengar. 

Stämmer Betsson på fem miljoner kronor

Spelaren har valt att stämma Betsson då han menar att de känt till hans spelproblem. Betsson i sin tur menar att spelaren aldrig fått någon information om att spelaren hade ett beroende. 

Spelarens ombud Jörgen Hettne påvisar dock att Betssons system skulle ha märkt att han förlorat stora summor och därefter tagit till åtgärder, något som nu ska avgöras i rättegång. Spelaren har stämt Betsson på fem miljoner kronor.  

Betsson bestrider kravet

Under den sista dagen på rättegången så sa bolagets advokater i sin slutplädering att argumenten inte är tillräckliga. Betsson menar att det finns för lite kännedom om spelarens beroende och motsätter sig därför att man gjort något fel. 

Huruvida rättegången kommer sluta återstår att se.

Fler nyheter