”Jag levde på friterad kyckling”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-08-27

Carla åt inget annat i 18 år – hjälpt av hypnosterapi

Carla Laban åt bara friterad kyckling och strips – i 18 år.

– När jag försökte äta något annat fick jag panikattacker, säger hon.

flotta matvanor Carla Laban, 20, fick panikkänslor om hon åt något annat än sina friterade kycklingbitar.

Carlas föräldrar visste inte vad de skulle ta sig till. Varje gång deras lilla dotter åt blev hon fruktansvärt illamående. Tills de gav henne en portion kycklingnuggets – bitar av kyckling som doppats i smet och friterats – och strips.

Carla var två år gammal. För första gången någonsin åt hon utan att bli sjuk.

– Jag kommer ihåg att jag tänkte: ”Det här kan jag äta”.

”Fick panikattacker”

Från och med då hoppade hon över frukost och åt den friterade produkten till lunch och middag. 30 stycken om dagen. Varje dag. Året runt.

– När jag försökte äta något annat fick jag panikattacker och strupen svällde igen, säger Carla till Daily Mirror.

Blev ofta sjuk

Hon tränade och åt vitaminer för att kompensera för den extremt obalanserade dieten. Men hälsan påverkades ändå negativt. Carla blev ofta sjuk, då klasskompisarnas förkylningar gick över på en vecka låg Carla i sängen i fyra veckor.

När hon skulle flytta hemifrån och börja på universitetet tyckte föräldrarna att beroendet hade gått för långt, de var rädda att hon inte skulle klara av att bo själv. De tog kontakt med en hypnosterapeut som gradvis började avvänja flickan.

I dag är Carla från Coventry 20 år – och har börjat äta lite annan mat, som pasta och grönsaker.

– Jag mår så mycket bättre. Men det finns fortfarande en del mat som jag vägrar röra, säger hon.