Bröllopsfira – två festliga desserter
Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-06-18
Bröllopsmumsa smalt och gott i helgen med vit chokladsås i fokus
I morgon är det bröllopsyra i Stockholm – och i hela landet. Kronprinsessan Victoria gifter sig med sin Daniel Westling.
Inte bjuden?
Fira ändå – med en smarrig dessert på eget håll. Välj mellan två smala och goda.
Frukt med vit chokladsås
Tillagningstid: 15 minuter
1 portion = 187 kcal
Antal portioner: 4
Ingredienser
100 gram vindruvor i halvor
2 dl hallon (gärna frysta)
2 st kiwi i skivor
1 st banan i skivor
1 st apelsin i skinnfria klyftor
50 gram vit choklad
1 dl naturell yoghurt 3 % fett
Instruktioner
Blanda frukten. Lägg den i 4 vackra glas. Smält chokladen över vattenbad eller på låg effekt i micron. Blanda choklad och yoghurt. Ringla blandningen över frukten. Ät och njut.
Frysta bär med het vit chokladsås
Tillagningstid: 10 minuter
1 portion = 202 kcal
Antal portioner: 4
Ingredienser
300 gram frysta blandade bär
1 dl Kelda Lagalätt (5%-ig grädde)
100 gram vit choklad
1 tsk potatismjöl
2 tsk vatten
Instruktioner
1. Hetta upp Lagalätt i en kastrull.
2. Låt chokladen smälta däri.
3. Rör ut potatismjölet i vattet och tillsätt det under omrörning. Krämen blir då lite fylligare. Tag genast av kastrullen från värmen.
4. Fördela de frysta bären på fyra tallrikar eller i skålar och häll den heta såsen över. Servera genast.