”Vi gick ner 50 kilo på 8 veckor!”
Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-11
Tillsammans tappade de 50 kg på bara 8 veckor. Tina & Torsten och Anna & Lasse har alla gått ned i vikt med GI-metoden, och intygar att den funkar.
Vill du också bli piggare och slankare? Häng på GI-Express i Söndag!
”Det finns väldigt mycket god GI-mat ”
Lasse Karlsson, 45 år
Vägde i januari 2007: 104 kilo.
8 veckor senare: 89 kilo.
Lever fortfarande GI-sunt? Jag har fuskat lite med bira under sommaren, men nu ska jag ta nya tag!
Lärt sig av GI-metoden: Att den faktiskt inte innebär några större uppoffringar, det finns väldigt mycket god GI-mat.
Bästa tipset: Drick mycket vatten, ät mellanmål och njut av den snabba förändringen.
”Jag mår mycket bättre och blev piggare”
Anna Gillman, 29 år
Vägde i januari 2007: 89 kilo.
8 veckor senare: 79 kilo.
Lever fortfarande GI-sunt? Jag äter lite mer kolhydrater än man ska, eftersom jag tränar innebandy i Värmdö IF division 2.
Lärt sig av GI-metoden: Jag lärde mig att äta nyttigare vilket gjorde att jag mådde mycket bättre och blev piggare.
Bästa tipset: Sätt inte för höga mål och ta en dag i taget. Vila om kroppen behöver det.
”Jag behöver inte sockerkickar längre”
Torsten Zöllman, 43 år
Vägde i september 2006: 107 kilo.
8 veckor senare: 90 kilo.
Lever fortfarande GI-sunt? Ja, som diabetiker mår jag bäst av GI-kost.
Lärt sig av GI-metoden: Den gör att man har jämnt blodsocker, vilket gör att man inte behöver ”sockerkickar” längre. Det bästa med GI är att man går ner i vikt även när man sover!
Bästa tipset: Vill du gå ned i vikt så måste du kombinera GI med motion - men se det inte som bantning utan en livsstilsomläggning.
”Man ändrar sitt sätt att tänka när man lagar mat”
Kristina Bergdahl, 34 år
Vägde i september 2006: 73 kilo.
8 veckor senare: 65 kg.
Lever fortfarande GI-sunt? Jag tänker i ”GI-banor” men unnar mig alltid gottis på helgerna.
Lärt sig av GI-metoden: Att man inte behöver vara så rädd för fett - rätt fett alltså!
Bästa tipset: Se det inte som bantning - för mig är det ett negativt ord. GI är ett sätt att leva, man ändrar helt enkelt sitt sätt att tänka när man lagar mat. Var inte rädd för att prova nya råvaror som du inte tidigare känt till, det finns så mycket fantastiska rätter som man kan göra utan pasta, ris och potatis.