”Nu är maten bara en källa till glädje”

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-08-17

Läckbergs kilon rasar trots småätande

MATGLAD När Camilla lade om sina matvanor insåg hon hur mycket hennes dåliga kost hade påverkat henne och hennes humör. I dag är hon en mycket hälsosammare människa.

FJÄLLBACKA. Camilla Läckberg har tappat 17 kilo på arton månader - och släppt fettpaniken.

Trots det småäter hon varje dag. Och räknar aldrig kalorier.

Christian Hellberg.

Deckarförfattarinnan Camilla Läckberg jojobantade under flera år. Viktväktarna ena månaden och nutrilett den andra.

- Men jag trillade alltid tillbaks. Jag blev uppgiven, var alltid trött och grinig, berättar hon.

På bryggan i den lilla viken utanför Fjällbacka på västkusten är bordet dukat för vännerna och släktingarna.

Skriver kokbok

Scenen är som tagen ur en reklamfilm för Pripps blå, men så jobbar Camilla Läckberg också med en kokbok. Och samarbetspartnern, prisbelönte kocken Christian Hellberg, ser därför till att grillränderna på den helstekta laxen ser extra fina ut.

Camilla Läckberg var på väg att ge upp jakten på kilona när hon började läsa om GI-metoden.

- Och jag är ju sån att när jag väl börjar läsa på, så brukar jag läsa allt ...

Sen rensades köksförråden från all dålig GI-mat som socker, pasta och potatis.

- Jag mådde skit - var skakig, yr och hade huvudvärk.

Var ständigt missnöjd

Men två veckor senare kom energin.

- Plötsligt var jag faktiskt glad och pigg. Och då fick jag mig en verklig tankeställare. Allt det där hade ju att göra med vad jag hade stoppat i mig. Tänk vilka gifter, säger Camilla.

I dag stannar vågen någonstans kring 55. För ett och ett halvt år sedan vägde Camilla 72 kilo.

- Innan ägnade jag 90 procent av min tid åt att vara missnöjd med vad jag ätit och hur jag såg ut. Och nu - nu är maten bara en glädjekälla.