Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Bror

Festa loss på mager pizza

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-06

Gör om receptet och njut – med ett gott samvete

Hitta din drömvikt 2008 med nya makeover-metoden.

Vi hjälper dig varje dag den första veckan. Här är knepen: matklockan, makeover-recept och rätta tänkandet.

Det går att fredagsmysa utan dåligt samvete.

Med en mager och

fiberrik pizza på dinkelmjöl har alla råd att ”synda”, tipsar kostrådgivaren Nina Ahlm, 34.

värt allt jobb Med dinkelmjöl blir pizzadegen mer svårjobbad – men det är värt jobbet. ”Degen blir så härligt knaprig och har en läcker nötaktig smak”, säger kostrådgivaren Nina Ahlm.

Varning för otåliga: dinkelpizza kräver tålamod.

– Det är klistrigare än en vetemjölsdeg och inte alls lika fluffigt. Lite svårjobbat faktiskt, säger Nina Ahlm.

”Härligt knaprig”

Men smalpizzan är väl värt besväret, menar hon.

– Degen blir så härligt knaprig och har en läcker nötaktig smak.

För att öka fettförbränningen tipsar hon om starka kryddor, som färsk chili.

Krossade tomater och soltorkade tomater får ersätta chilisåsen, då de innehåller mindre socker och mer antioxidanter.

Nina Ahlm varnar också för råvaror med mycket mättat fett, som salami och fet ost. Satsa i stället på strimlad kalkon och mager ost, lyder hennes råd.