Skippa såsen – här är ett smalare alternativ
Publicerad 2015-03-18
Se receptet på den fräscha gazpachon
Att skippa den kaloririka såsen är ett klassiskt knep för en smalare middag.
Välj i stället en nyttig och fräscha gazpacho till den grillande kycklingen.
Här hittar du receptet.
Sås brukar vara gott, men är inte alltid snällt mot midjemåttet. För att hjälpa dig att slippa kompromissa så mycket har Itrim tagit fram ett recept på en fräsch gazpacho, som du kan servera till din grillade kyckling. Soppan är enkel att laga och förhöjer middagsupplevelsen. För att få gazpachon ännu festligare är ett tips att servera den i små glas – perfekt till festen. Här hittar du receptet.
Vill du gå ner i vikt? Läs mer om Itrims succémetod - klicka här.
För 6-8 personer på en buffé
Ingredienser:
1 kg kycklingben
1 lime
1 tsk mald spiskummin
1 msk paprikapulver
1 krm kajennpeppar
1 tsk salt
Minigazpacho:
2 röda paprikor
1/2 röd chilifrukt
1 vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
1 dl krossade tomater
2 krm mald spiskummin
1 msk pressad lime
3/4 tsk salt
Gör så här:
1. Skölj limen noga. Riv skalet. Blanda limeskal, spiskummin, paprikapulver, peppar och salt. Gnid in kryddorna lite grann och låt kycklingen ligga och ta smak i några timmar.
2. Kärna ur paprikor och chili och skär dem i mindre bitar. Skala och hacka vitlöken. Mixa paprika, vitlök och chili med olja, krossade tomater, spiskummin och limesaft. Krydda med salt.
3. Grilla kycklingen och servera med gazpacho och de andra tillbehören i buffén.
Hitta fler smala recept – klicka här.
Itrim