Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Bror

Pasta på minuten!

Uppdaterad 2018-12-17 | Publicerad 2008-04-21

6 supersnabba!

Billigt, gott och enkelt.

Pasta är ofta räddaren i nöden. Något man tar till när tiden är knapp.

Men det behöver inte bli tråkigt.

Matkreatör Kristina Eriksson vet hur du piffar till vardagsmaten.

Lax- och currypasta

Tid: 15 min

2 dl finhackad purjolök

2 äpplen i klyftor

1 msk margarin

1 tsk curry

1.5 dl finhackad smörgåsgurka

1 tsk brun farin

300 gram gravad lax i strimlor

salt och peppar

200 gram matlagningsyoghurt

240 gram pasta

100 gram solrosskott

250 gram cocktailtomater

Fräs purjolök och äpple i margarin i en stekpanna. Strö på curry. Tillsätt smörgåsgurka, brun farin och gravad lax. Salta och peppra.

Rör ner matlagningsyoghurten och låt allt bli varmt. Servera med pasta, solrosskott och tomater.

Balsam och ädelostpasta

Tid: 15 min

200 gram rödlök i ringar

2 msk margarin

1 msk balsamvinäger

0.5 tsk socker

200 gram kantareller

100 gram ädelost

salt och peppar

300 gram pasta

Stek lökringarna i hälften av margarinet i en stekpanna. Slå på balsamvinäger och socker. Lägg löken åt sidan. Dela svampen något. Stek svampen i resten av margarinet. Blanda i lök och ädelost. Osten ska smälta något.Salta och peppra.

Servera med kokt pasta.

Pasta med kräftstjärtar i hummersås

Tid: 15 min

2 dl lättcrème fraiche

1 msk hummerfond

vitlökspeppar

400 gram kräftstjärtar

0.5 dl dill

salt och peppar

250 gram cocktailtomater

100 gram ruccolasallad

240 gram pasta

4 skivor grovt lantbröd

Koka pastan. Värm lättcreme fraiche, hummerfond och vitlökspeppar i en kastrull. Tillsätt kräftstjärtarna som ska bli varma. Avsluta med dill och ev salt och peppar. Ät med pasta, grönsaker och bröd.

Tortellini med ruccola och soltorkad tomat

Tid: 15 min

300 gram tortellini

80 gram soltorkade tomater

30 gram ruccolasallad

4 skivor vitt bröd

salt och peppar

1. Strimla de soltorkade tomaterna. 2. Skölj ruccolasalladen. 3. Koka tortellinin enligt instruktionerna på paketet, häll sedan av vattnet. 4. Blanda i ruccolan och de soltorkade tomaterna samt 1 msk av oljan som tomaterna legat i. 5. Smaka av med salt och peppar. 6. Servera med bröd.

Kassler på en kvart

100 gram gul lök i ganska stora bitar

1 msk margarin, ev mjölkfritt

400 gram kassler i strimlor

1.5 msk stark senap

3 msk sweet chilisås

2 dl matlagningsyoghurt

1 dl finhackad dill

100 gram isbergssallad i fina bitar

280 gram pasta

Stek löken i en stekpanna. Rör ner kassler, senap, sweet chilisås och matlagningsyoghurt. Låt allt bli varmt. Avsluta med att röra ner dill och isbergssallad. Servera kasslern med kokt pasta.

Fler enkla smaltips från Viktklubb.se

Läs mer: