Pasta på minuten!
Uppdaterad 2018-12-17 | Publicerad 2008-04-21
6 supersnabba!
Billigt, gott och enkelt.
Pasta är ofta räddaren i nöden. Något man tar till när tiden är knapp.
Men det behöver inte bli tråkigt.
Matkreatör Kristina Eriksson vet hur du piffar till vardagsmaten.
Lax- och currypasta
Tid: 15 min
2 dl finhackad purjolök
2 äpplen i klyftor
1 msk margarin
1 tsk curry
1.5 dl finhackad smörgåsgurka
1 tsk brun farin
300 gram gravad lax i strimlor
salt och peppar
200 gram matlagningsyoghurt
240 gram pasta
100 gram solrosskott
250 gram cocktailtomater
Fräs purjolök och äpple i margarin i en stekpanna. Strö på curry. Tillsätt smörgåsgurka, brun farin och gravad lax. Salta och peppra.
Rör ner matlagningsyoghurten och låt allt bli varmt. Servera med pasta, solrosskott och tomater.
Balsam och ädelostpasta
Tid: 15 min
200 gram rödlök i ringar
2 msk margarin
1 msk balsamvinäger
0.5 tsk socker
200 gram kantareller
100 gram ädelost
salt och peppar
300 gram pasta
Stek lökringarna i hälften av margarinet i en stekpanna. Slå på balsamvinäger och socker. Lägg löken åt sidan. Dela svampen något. Stek svampen i resten av margarinet. Blanda i lök och ädelost. Osten ska smälta något.Salta och peppra.
Servera med kokt pasta.
Pasta med kräftstjärtar i hummersås
Tid: 15 min
2 dl lättcrème fraiche
1 msk hummerfond
vitlökspeppar
400 gram kräftstjärtar
0.5 dl dill
salt och peppar
250 gram cocktailtomater
100 gram ruccolasallad
240 gram pasta
4 skivor grovt lantbröd
Koka pastan. Värm lättcreme fraiche, hummerfond och vitlökspeppar i en kastrull. Tillsätt kräftstjärtarna som ska bli varma. Avsluta med dill och ev salt och peppar. Ät med pasta, grönsaker och bröd.
Tortellini med ruccola och soltorkad tomat
Tid: 15 min
300 gram tortellini
80 gram soltorkade tomater
30 gram ruccolasallad
4 skivor vitt bröd
salt och peppar
1. Strimla de soltorkade tomaterna. 2. Skölj ruccolasalladen. 3. Koka tortellinin enligt instruktionerna på paketet, häll sedan av vattnet. 4. Blanda i ruccolan och de soltorkade tomaterna samt 1 msk av oljan som tomaterna legat i. 5. Smaka av med salt och peppar. 6. Servera med bröd.
Kassler på en kvart
100 gram gul lök i ganska stora bitar
1 msk margarin, ev mjölkfritt
400 gram kassler i strimlor
1.5 msk stark senap
3 msk sweet chilisås
2 dl matlagningsyoghurt
1 dl finhackad dill
100 gram isbergssallad i fina bitar
280 gram pasta
Stek löken i en stekpanna. Rör ner kassler, senap, sweet chilisås och matlagningsyoghurt. Låt allt bli varmt. Avsluta med att röra ner dill och isbergssallad. Servera kasslern med kokt pasta.