Tröttnade på blasköl – byggde ett bryggeri
Det började med ett gäng ölpimplande grabbar med passion för öl.
Efter några utlandsresor och bekantskapen med ett betydligt större sortiment öl än det som finns i Sverige tröttnade de på att bara dricka ljus lager.
Grabbarna ville ha ut något mer av ölen än att dricka sig redlösa och gå hem. De bestämde sig för att börja brygga sitt eget öl.
Det ölet smakade verkligen gott. Det var då idén växte fram om att starta ett eget bryggeri.
Idag driver fyra hängivna ölälskare Nynäshamn Ångbryggeri AB. VD Tony Magnusson berättar:
– Vi har satsat allt kapital själva och idag kan vi också ta ut en liten lön.
– Framtidsutsikterna är ljusa, vi ökar vår produktion varje månad och säljer mest direkt till restauranger.
Hemligheten bakom framgången var att de fyra eldsjälarna kompletterade varandra.
En var rörmokare och byggde om gamla mjölkmaskiner till ölbryggare En var snickare och fick ordning på lokalerna. Tony Magnusson var pärmbärare och blev VD.
Till sist, bryggaren som var asfaltskokare och hade hantverket i fingrarna.