Annons

Lär dig hemliga Netflix-knepen

Bli av med snyltarna på ditt konto och upptäck hemliga Netflix-kategorier.

Här är knepen som alla Netflix-entusiaster borde känna till.

1. Kolla din nedladdningshastighet

Få saker är mer irriterande än en hackig bild – speciellt när du precis sjunkit ner i soffan för att njuta av en slapp Netflix-kväll.

Är din nedladdningshastighet för låg så blir ditt serie-maraton inte speciellt lyckat.

Förra året lanserade Netflix ett eget – och lättbegripligt – hastighetstest som visar hur nedladdningshastigheten på din uppkoppling ser ut.

Du går helt enkelt in på sidan fast.com och testar om din uppkoppling är snabb nog för att streama filmer och serier. Netflix rekommenderar exempelvis en nedladdningshastighet på minst 5 Mpbs för streaming i HD-kvalitet.

Du har som mest nytta av testet då du inte har tillgång till ditt hemnätverk och inte har koll på hur uppkopplingen ser ut.

2. Få rekommendationer

Du har säkert märkt att det går att lägga till flera Netlix-profiler på ditt användarkonto. Har du barn är det bra då de kan använda ”Kids”-profiler, så slipper de snubbla över opassande innehåll. Men det finns fler anledningar till att använda separata profiler.

Har din partner eller rumskamrat helt andra preferenser när det gäller film och serier så blir ditt användarkonto överfyllt av rekommendationer som inte nödvändigtvis passar din smak. Använder ni separata konton så blir rekommendationerna mer precisa.

EXTERN LÄNK:

Tv, ljud och bild – spana in hela Kompletts utbud här

Ett annat tips är att skapa olika profiler för olika humör. Känner du för att titta på en romantisk komedi så behöver du inte rekommendationer för en naturdokumentär eller skräckfilm.

Öppna huvudsidan i webbläsaren och gå till ”Ditt konto” för att lägga till en ny profil.

3. Släng streaming-historiken

De flesta Netflix-älskare har vid ett eller annat tillfälle snubblat över serier och filmer som inte riktigt fallit dem i smaken – eller fått rekommendationer baserat på vad andra som använt kontot tittat på.

Är exempelvis ”rekommendationer baserat på ditt intresse för Fuller House” fullständigt ointressant, så kan du ändra streaminghistoriken så att du inte längre får upp liknande rekommendationer.

Du kan radera din streaminghistorik om du går in på ”Ditt konto”.

4. Upptäck dolda kategorier

Det händer att Netflix rekommenderar aningen underliga och säregna kategorier beroende på vad du tidigare tittat på, exempelvis ”oberoende franska filmer”, (just den kom nog efter att ha tittat på ”Amelie från Montmartre”).

Netflix har nämligen en hel hög med kategorier utöver den vanliga katalog du kan bläddra igenom.

För att hitta dessa dolda skatter kan du knappa in följande adress i sökfältet: http://www.netflix.com/browse/genre/KODE

KODE ersätts med en nummerserie. Till exempel 4961 för ”drama baserat på böcker” eller 1252 för ”kitschiga filmer”.

Du kan hitta alla dolda kategorier på hemsidan whatsonnetflix.com.

5. Hitta fram till de bästa filmerna

Det finns ett betygssystem på Netflix – men de allra flesta tar nog ändå en extra koll på IMDB eller Rotten Tomatoes för att inte gå bort sig.

Är det film du är på jakt efter kan det vara en bra idé att ta vägen via hemsidan Cinesift, som kombinerar betyg från IMDB, Rotten Tomatoes och flera andra sidor.

Här kan du också ställa in så att endast filmer som är tillgängliga på Netflix dyker upp i sökningen.

6. Kolla vad som nyligen lagts till

Netflix presenterar en del av de nya filmer och serier som precis lagts till i utbudet, men långt ifrån alla dyker upp för dig. Lyckligtvis finns det hemsidor som har stenkoll på detta, där du kan få full översikt.

Testa flixfilmer.se så kan du se vad som är nytt på den svenska marknaden.

7. Bli av med snyltarna på ditt konto

Är ditt ex fortfarande inloggad på ditt konto, eller misstänker du att en kompis snyltar på ditt Netflix-abonnemang? Man kan så klart vara uppkopplad på flera konton samtidig, men snyltarna saboterar dina rekommendationer.

Kolla din streaming-historik om du har misstankar. Där hittar du alla information som du behöver för att hitta den potentiella tjyven.

Ta bort kontoanvändaren genom att logga ut alla enheter och eventuellt byta lösenord.

8. Ändra textstorlek och färg

I webbläsaren är Netflix undertexter förinställda på en gul färg – och i en bestämd storlek. Skulle du hellre vilja ha vita texter, och i en annan storlek, kan du enkelt ändra på detta.

Inställningen hittar du under ”Ditt konto”.

EXTERN LÄNK:

Här är hela Kompletts utbud av datorer

Annons: Detta är ett annonsinnehåll från vår partner. Texten är alltså ej skriven av Aftonbladets redaktion.

Publisert:

Följ ämnen i artikeln