Hon bakar Europas bästa pizzor
Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2004-11-19
Grattis, Tanja Tomic
från Pizzeria Chaplin i Värnamo, som blivit Europamästare i pizzabakning.
- Ja, visst är det roligt!
Du spöade pizzabagareliten från hela Europa, inklusive italienarna. Hur gjorde du?
- Jag har bakat pizzor i sjutton år. Men mest handlar det nog om vilka krav jag ställer på mig själv. Tänker jag inte göra mitt bästa kan jag lika gärna låta någon annan baka pizzan.
Vad sa domarna om din vinnarpizza?
- En av dem friade till mig. Men jag sa att jag inte kan gifta mig med någon som bakar sämre pizzor än jag.
Hur kom det sig att du deltog i mästerskapen?
- Min syster anmälde mig till de nordiska mästerskapen. Då var det bara att ställa upp. Sedan gick jag vidare till EM.
Jag har räknat ut att du under dina 17 år i yrket har bakat ungefär 600 000 pizzor. Hur ofta äter du själv pizza?
- En gång i veckan. Just nu tycker jag bäst om siciliana med sardeller, vitlök och kapris. Och så lite tonfisk på.
Vad säger du om jag beställer en pizza med oxfilé, bearnaisesås och banan?
- Tyvärr, jag har inte de ingredienserna. Men du borde pröva en med fläskfilé, lök och vitlök.
Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?
- Att få komma hem. Tävlingen gick i Spanien och hemresan har blivit flera timmar försenad på grund av ovädret.
Olle Castelius