Lätta luncher
Uppdaterad 2011-06-07 | Publicerad 2011-06-01
Njut av två lätta sommarluncher av matkreatören Liselotte Forslin.
Rostad tomatsoppa
Antal portioner 4
Ingredienser
750 g körsbärstomater
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 tsk torkad timjan
6 dl kycklingbuljong
2 tsk salt
nymalen svartpeppar efter smak
1/2 krm chiliflagor, alt ett par droppar Tabasco
Basilikablad till dekoration
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader. Ta bort fästena från tomaterna och lägg tomaterna i en ugnsform. Skala vitlöksklyftorna och lägg runtom. Strö över timjan. Ringla över olja och rosta i ugnen cirka 15 minuter tills tomaterna fått lite färg. Lägg allt i en mixer och mixa slätt tillsammans med buljongen. Smaka av med salt, peppar och chiliflagor.
Ät soppan varm eller kall med basilikablad som dekoration. En bit grovt bröd med mager ost är gott till.
Omelett med rostad majs, avokado och tomatsalsa
Antal portioner 4
Ingredienser
8 ägg
4 msk vatten
½ tsk salt
4 tsk olivolja
1 liten burk osötade majskorn 198 g
1 avokado
4 msk tomatsalsa från burk
ev lite färsk koriander
flingsalt och nymald svartpeppar.
Instruktioner
Låt majsen rinna av och rosta den i en torr teflonpanna ett par minuter tills den får lite färg. Tag upp och ställ åt sidan.Skiva avokadon. Vispa samman ägg, vatten och salt. Hetta upp oljan i en panna och stek fyra omeletter, en i taget. Toppa omeletterna med majs, salsa och avokado. Garnera gärna med koriander. Strö över lite flingsalt och peppar.