Uppdaterad 2012-07-27 | Publicerad 2012-07-26

Hade ribbträff i slutskedet

Senegals Moussa Konate firar kvitteringsmålet mot Storbritannien.

Storbritannien var en ramträff ifrån att gå hem med tre poäng.

Inhoppande Marvin Sordell fick se sitt skott träffa ribban, och matchen mot Senegal slutade 1–1.

Liverpools Craig Bellamy visade vägen för britterna i den 20:e minuten när han pangade in 1–0 efter en frispark in i straffområdet av Ryan Giggs.

Englands tredjemålvakt i EM, 19-årige Jack Butland, har ibland kritiserats för att vara darrig. Och mot Senegal var han nära att ställa till det på nytt. Birminghamkeepern fick en bakåtpass av en försvarare och skulle bara skicka bollen högt upp i banan. Men träffen blev sned, och bollen hamnade rakt i famnen på Sadio Mane som blev helt ren men lobbade utanför.

Det skulle dröja till den 82:e minuten innan senegaleserna fick hål på Butland genom Moussa Konate.

Båda lagen fick då ny fart och slutskedet av matchen spelades av i ett rasande tempo. Storbritannien var närmast segern när Boltonanfallaren Marvin Sordell sköt i ribban.