Seger gav VM-ledning

Uppdaterad 2013-05-20 | Publicerad 2013-05-19

Dani Pedrosa vann andra loppet i rad och tog över täten i mästerskapet - Lorenzo och Rossi långt efter

Dani Pedrosa vann igen.

Och tog över ledningen av VM.

– Detta var en mycket speciell seger, säger Hondaföraren.

MotoGP-loppet  på klassiska LeMans inleddes i regn och de 80 000 åskådarna fick se en stor klunga som låg i täten av loppet och flera förare som bytte placeringar under inledningen. Allt eftersom loppet pågick så torkade banan upp och spanjoren Dani Pedrosa, Honda, kunde vinna sitt andra VM-lopp i rad. Det gjorde att han också tog över ledningen av VM. Bakom honom körde Cal Crutchlow (Tech-3-Yamaha) in på andra plats, vilket är hans bästa resultat någonsin. Nykomlingen Marc Marquez var trea, men tvingades ändå lämna över VM-ledningen till sin landsman. Nu skiljer det sex poäng mellan de båda spanjorerna som också kör för samma stall.

– Jag har vunnit här i 125 cc och 250 cc, men aldrig tidigare i motoGP, säger Pedrosa efter loppet.

– Jag tror att jag varit trea som bäst, jag har haft svårt att hitta rätt fäste i kurvorna, oavsett om det har varit torrt eller blött. Men i dag kändes allt riktigt bra och det är en mycket speciell seger eftersom jag har försökt att vinna här så många gånger.

Tungt för mästaren

För Yamaha var det ett mycket tungt lopp. Den dubble mästaren Jorge Lorenzo var bara sjua och Valentino Rossi föll, trots att han tog sig upp på cykeln igen var han långt från täten och tolva i mål. i VM-sammandraget är Lorenzo nu 17 poäng efter Pedrosa.

Nästa deltävling avgörs på Mugello i Italien den 2 juni.