Dessutom saknade de sju spelare på grund av skador och avstängningar.

Modo å sin sida hade fullt lag förutom skadade Per Hållberg.

Ändå lyckades inte Modo vinna. De lyckades inte ens ta en poäng.

Tre poäng efter Luleå

De förlorade med 2–3, en förlust som gör att slutspelschansen är borta då Luleå lyckades vinna borta mot Rögle. Laget har därmed tre poäng upp till Luleå med endast en match kvar att spela. Eftersom Luleå och Timrå möts i sista matchen kommer något lag få fler poäng än Modo kan ta.

– Vi kom inte upp i normal standard och var lite tagna av stundens allvar, säger Modos lagkapten Per Svartvadet i ppv, och fortsätter:

– Jag är så enormt besviken på våran insats. Det är beklagligt det vi presterar.

Även Markus Näslund var enormt besviken.

– Vi har inget i slutspel att göra, säger Markus Näslund enligt TT.

Superstjärnan Peter Forsberg:

– Vi får skylla oss själva.

Tog ut målvakten

Grunden till förlusten lades till största delen i den andra perioden då ett effektivt Södertälje gick från 1–1 till 3–1. Modo reducerade 4.22 in i den tredje perioden genom Niklas Sundström. Något till mål lyckades de dock inte göra, trots ett par fina chanser, framför allt i slutet då laget tog ut målvakten och det var riktigt rörigt i Södertäljes zon.