Rahm nollade uppstickaren

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-29

23-åringen stoppade Skellefteås sviter

Skellefteå hade inför matchen mot Färjestad tagit poäng i sju raka matcher.

Men FBK-målvakten Robin Rahm satte uppstickarlaget på plats och höll nollan i 4-0-segern.

– Det var första nollan så jag sparade pucken, säger 23-åringen till PPV.

Minst en poäng de sju senaste matcherna och tre raka segrar. De sviterna kan nu Skellefteå stryka efter att Färjestads Robin Rahm hållit nollan i Skellefteå Kraft Arena.

– Det är första nollan så jag sparade pucken. Men försvarsspelet fungerade perfekt i dag. Då är det bara att ta första pucken sen har de undan pucken om det blir någon retur.

Radarparet ordnade målen

Framåt var det radarparet Kent McDonnel och Marcus Paulsson som säkrade segern. Paulsson gjorde sitt fjärde mål för säsongen halvvägs in i första perioden efter en utsökt passning av McDonnel.

Kanadensare såg sin kedjepartner över axeln och slängde iväg en passning rakt igenom målgården där Paulsson helt fristående kunde slå in pucken i öppen kasse.

Norskt samarbete

Nästan exakt en period senare var det ombytta roller. Paulsson assisterande McDonnel så att även kanadensaren fick ett öppet mål att placera in pucken i.

Anders Bastiansen fastställde sedan 3-0 innan han assisterade landsmannen Marius Holtet till slutresultatet 4-0.