Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-12-05

Glädjebesked inför JVM: talangen har hittat formen

Här är ett glädjebesked för Småkronorna inför JVM: Brynäs Jacob Markström har hittat storformen.

I kväll fixade han en viktig Brynässeger mot Södertälje.

Han räddade 30 skott mot Skellefteå i torsdags. Han var på väg mot en ny nolla i kväll, men släppte in ett slumpmål med fem minuter kvar att spela.

SSK:s reducering till 1–2 hade kunnat bli kostsam, men Markström hämtade sig snabbt och stod för fyra, fem avgörande räddningar i slutminuterna.

”För dåligt”

– Det målet var för dåligt. Det får inte hända. Men vi vinner ju, säger Markström till ppv.

Brynäs tog tidigt kommandot mot Södertälje och Peter Nolander styrde in 1–0-målet efter drygt nio minuters spel. I de två efterföljande perioderna var det Södertälje som jagade kvittering, men det var Brynäs som gjorde målen. Eero Somervuori direktsköt 2–0 i powerplay med två minuter kvar av mittperioden.

I slutet av sista perioden kom så Markströms blunder. Brynäskeepern missade helt Daniel Ljungqvists skott. Men Brynäs höll alltså undan och tog en ny, viktig seger.

– En otroligt bra kämpainsats. Vi gör det vi ska och tar hem tre poäng, säger Markström til ppv.