Dagens namn: Sam, Samuel

Markström räddade Brynäs mot Timrå

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-12-01

Timrå sköt och styrde. Sköt och styrde i jakten på den fjärde raka segern som skulle ge en slutspelsplats.

Timrå vann skotten med 43–20, men fick nöja sig med en poäng efter 3–3.

Stor poängräddare blev Brynäs JVM-målvakt Jacob Markström.

Sveriges småkronor åker till Kanada för att gräva efter guld under julhelgerna. Den store guldmakaren kan bli just unge herr Markström.

– Jacob är utan tvekan en av Sveriges allra bästa målvakter. Vi vet att vi kan släppa skott från blålinjen och kanterna. De tar Markström hand om. Det gör att vi känner oss rätt trygga i egen zon även om motståndarna trycker på, sade Brynästränaren Janne Larsson.

Mötet i ingenmansland, där såväl Brynäs som Timrå hade chans att klättra upp på slutspelsplats om man tog minst två poäng, blev en minst sagt svängig tillställning.

Timrå startade matchen mycket tamt och svarade dessutom för flera misstag i egen zon, något som Brynäs utnyttjade och gick fram till ledning med 2–0.

Timrå-tränaren Challe Berglund höjde rösten i omklädningsrummet i första pausvilan. Och det gav resultat.

Snabb vändning

Timrå reducerade till 1–2 efter 42 sekunder och fyra minuter senare hade hemmalaget vänt 0–2 till 3–2.

Timrå bjöd på en bländande ishockey under andra perioden och skapade massor av klara målchanser. Men Brynäsmålvakten Markström satte effektivt stopp för det som såg ut att bli en riktig målfest för Timrå.

Brynäs kan även räkna in Eero Somervuori bland poänghjältarna denna kväll då han svarade för två mål – det andra, kvitteringen till 3–3, inprickad när 13 sekunder återstod av andra perioden.

Oavgjort för tolfte gången

Det var Brynäs tolfte oavgjorda match i elitserien.

– Vi skulle gärna ha sett att det blivit ytterligare några segrar, men i kväll måste vi känna oss rätt nöjda med en poäng, konstaterade Janne Larsson.

Timra har utan tvekan de kvaliteter som krävs för slutspel, åtminstone i offensiv zon där alla formationer bidrar med fart och energi.

Även om juniorlandslagsduon Magnus Pääjärvi-Svensson och Anton Lander fick gå mållösa från isen mot Brynäs så visade de bästa JVM-form.

Det är i egen zon som bristerna finns hos Timrå. Osäkra passningar och tveksamma ingripanden ger motståndarna allt för många gratischanser.