Brynäs plockade extrapoäng

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-11-28

Kahnberg matchvinnare mot Luleå

Magnus Kahnberg blev matchvinnare i förlängningen när Brynäs hemmaslog Luleå med 4–3 i en helt galen match.

Luleå räddade en poäng med 28 sekunder kvar av den tredje perioden. I förlängningen var det stolpskott och frilägen åt alla håll och kanter.

Hemmalaget inledde ängsligt och virrigt, vilket Luleå inte var sena att ta tillvara på.

Martin Chabada fixade 1–0 tidigt och när Mikael Lidhammar gjorde 2–0 för gästerna efter nio minuter valde Brynäs tränare Niklas Czarnecki att ta time out.

Sundström gav Brynäs energi

Luleå ledde rättvist efter första perioden och tycktes ha kontroll på matchen även i inledningen av den andra.

I ett numerärt överläge för Luleå kom dock vändningen. Alexander Sundström arbetade in reduceringen för Brynäs med en man mindre på banan.

Målet gav Brynäs energi – och efter 16.48 var en välförtjänt kvittering ett faktum.

För målet svarade unge backen Simon Bertilsson.

Tredje perioden blev rafflande. Båda lagen var ute efter segern och växlade chanser med varandra från början till slut.

Kahnberg avgjorde

Segermålet såg ut att vara Brynäs när Juuso Hietanen gjorde 3–2 för Brynäs med bara 1.24 kvar.

Men Luleå tog ut målvakten och kunde kvittera med bara 28 sekunder kvar. Backskott av Johan Fransson, styrning av Karl Fabricius.

Med 27 sekunder kvar av förlängningen avgjorde Magnus Kahnberg på pass från Ove Molin.