Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-11-21

Skröder avgjorde – och startade stor fajt

Peter Forsberg 1–1-mål.

Peter Forsberg svarade för ett drömmål plus en assist till det avgörande målet.

Men showen stals av lagkamraten Per-Åge Skröder – som efter att han avgjort matchen i sudden death startade ett jätteslagsmål.

– Det ska vara känslor i hockey, säger Skröder och ler efter 2–1-segern mot Rögle.

Efter matchen urartade det.

Modo – stärkta efter Peter Forsbergs succécomeback med sex poäng (2+4) på två matcher – inledde annars bäst och vann skottstatistiken i första perioden med 13–3. Men ställningen var ändå 0–0.

– Vi jobbar hårt och sätter press på dem överallt, men de krymper ihop och kontrar, sa Forsberg när han intervjuades av ppv i den första periodpausen.

I andra perioden ändrades matchbilden fullständigt. Rögle tog över, vann skotten med 11–2 och tog ledningen. Peter Högardh spelade fram Dominik Granak som hängde in pucken i nättaket. Och hemmalaget hade sedan jättelägen att utöka målskörden. Två gånger brände Mathias Månsson frilägen.

Vackert mål

Men Modo kom tillbaka i tredje perioden – tack vare Peter Forsberg. Efter 12.36 fick Foppa pucken i mittzonen, satte fart, trampade retfullt enkelt runt Baptiste Amar, höll i pucken kallt – och snärtade in 1–1 i nättaket.

Rögle-lägret var dock upprört då man ansåg att en Modo-spelare borde ha visats ut för tripping i situationen som föranledde målet.

– Jag såg bara att han ramlade på storbildsskärmen. Peter gör ett kanonjobb som bryter in, väntar ut målvakten och lyfter in den, säger Per-Åge Skröder till ppv.

Matchen gick till sudden death och 1.49 in på förlängningen hamnade Foppa i hetluften rejält. Daniel Glimmenvall körde in Foppa i sin egen målvakt Christopher Nilstorp, känslorna svallade och Glimmenvall fick 2+10.

”Sånt som händer”

I det numerära överläget som följde spelade Peter Forsberg fram Hannu Pikkarainen som direktsköt och Per-Åge Skröder höll sig framme och styrde in avgörande 2–1 efter 2.56.

Men det var inte slut där. Heta känslor uppstod efter slutsignalen mellan Nilstorp och Mats Zuccarello-Aasen och Skröder slog till Nilstorp, vilket startade ett jätteslagsmål med hela lagen inblandade. Skröder och Mathias Månsson fick matchstraff för händelsen, men den förstnämnde kunde lämna Lindab Arena som en vinnare.

– Det är härligt, det ska vara känslor i hockey. Det blev lite bråk där framför, men det är sånt som händer. Vi tar med oss två poäng, så det är lugnt, säger Skröder.

Peter Forsberg har nu svarat för tolv poäng (6+6) på sex matcher i årets elitserie.

– Jag kände mig pigg i den tredje perioden, men det var en tuff match så visst känns det i kroppen. Nu får vi en dags vila innan vi möter Södertälje, så det är skönt, säger ”Foppa” till TT.