Tragisk händelse skakar Ishockeysverige

En bit in i första perioden inträffade det ofattbara:

Domaren Roland Hedberg, 62, träffades av en puck och föll livlös ihop.

Trots snabba insatser gick hans liv inte att rädda.

Tragedin inträffade drygt halvvägs in i den första perioden av en ishockeymatch mellan Sollefteå/Ramsele och Husums J18-lag i norrländska Ramsele, Sollefteå kommun, tidigare i dag.

Pucken hade åkt ur offensiv zon och det anfallande laget skulle lägga in pucken i offensiv zon igen. Roland Hedberg, 62, som var en av de assisterande domarna i matchen stod vid det ena lagets avbytarbås och vände sig om.

Då träffades han av pucken i nacken, just under hjälmens slut. Han segnade omedelbart ner och föll ihop på isen.

Sjuksköterska hoppade in

Lagledaren i det ena laget, som är utbildad sjuksköterska, hoppade snabbt in på isen för att hjälpa domaren.

Efter ett par andetag slutade dock domaren att andas, och ledaren började genast med inblåsningar. Ledaren fick snabbt hjälp av två sjuksystrar som fanns på plats i ishallen, men livräddningen var resulatlös.

Ambulans kom till slut

Ganska snabbt kom även två brandmän in på isen med defibrilator och gav domaren elstötar för att få igång hjärtat, men inte heller det gav något resultat.

– Han var helt okontaktbar. Han andades ett par gånger efter att jag hoppat in på isen, men sedan fick vi aldrig kontakt med honom,

säger lagledaren i det ena laget till Sportbladet.

Efter uppskattningvis 40-50 minuters hjärt- och lungräddning kom en ambulans till ishallen, men det var för sent. Domarens liv gick inte att rädda.