Förlängning, straffar och uddamålsavgöranden.

Brynäs har inte gjort det lätt för sig på hemmaplan i inledningen av SHL-ishockeyn.

Mot Modo var det dags för en ny sekundrysare – och seger med 4–3.

Brynäs IF

En 2–0-ledning efter första perioden kan låta som en trygg grund att bygga på. Inte för Brynäs med den svajiga form som laget är inne i nu.

Hemma i Gavlerinken har det svajat extra mycket.

En klar 4–1-seger mot Leksand i första hemmamatchen följdes av en tappad trepoängare i slutsekunderna och strafförlust mot Växjö i säsongens andra hemmamatch.

I tredje hemmamatchen blev det vinst, men först efter förlängning.

När Brynäs tog emot Modo för fjärde hemmafajten var det dags för en ny rysare.

Mål efter 22 sekunder

Kyle Flanagan reducerade – endast 22 sekunder in i mittenakten – då han med en tvärvändning forcerade in 2–1.

Halvvägs in i perioden bjöd gästerna på klapp-klapp-spel.

Bernhard Starkbaum lurades åt fel håll och bjöd tillbaka med öppet mål för prickskytten Per-Åge Skröder som snärtade in Modos 2–2-kvittering mellan benen på Brynäsmålvakten.

Trots ännu en tappad ledning hävdade Brynäskaptenen Niclas Andersén i klubbens pausintervju att han "nog är lite hockeyskadad men tycker det ser lugnt ut ändå".

Starkbaum sprattlade

Lugnt blev det knappast.

Brynäsforwarden Pathrik Westerholm gav visserligen Brynäs en "tidig" 3–2-ledning med sitt första SHL-mål i karriären efter 8.11 av tredje.

Modo såg dock till att hålla liv i rysaren.

Först prickade Mattias Ritola ramen och med 2.59 kvar till full tid blev norrmannen Skröder tvåmålsskytt med sin 3–3-kvittering.

En ny förlängning låg på lut.

Då styrde Brynäsforwarden Daniel Brodin in 4–3 med kroppen – med 1.53 kvar av tredje.

Lite tur och en vilt sprattlande Starkbaum lyckades sedan hålla emot en sista galen Modoforcering.