Dagens namn: Lilian, Lilly

Kopierade ”Foppas” drömmål från -96

Publicerad 2011-03-14

Weinstocks delikatess

Här gör Örebros Marcus Weinstock om Peter Forsbergs drömmål från World Cup 1996.

Målet var matchens överlägset snyggaste – i en match som ändå innehöll tretton (!) stycken.

Rögle avgjorde 49 sekunder in på förlängningen till.

Örebro–Rögle liknade mer en uppvisningsmatch än en kvalseriematch på blodigt allvar. Matchen svängde ordentligt och innehöll fem mål bara i den andra perioden.

Men det var ett mål som stack ut mer än alla andra – Örebros och Marcus Weinstocks 3–3-mål efter 7:41.

Kopierade World cup-klassikern

Christoffer Norgren passade fram Marcus Weinstock som skrinnade in på vänsterkanten i Rögles zon. Weinstock måttade en slagskottsfint som grundlurade backen och den långt utstående Rögle-målvakten.

Weinstock hade helt plötsligt öppet mål och placerade in pucken i det bortre krysset. Precis som Peter Forsberg klassiska mål i 5–2-segern mot Finland i World Cup 1996 efter samarbete med Mats Sundin.

Kvitterade 19.51

Men målet blev betydelselöst efter att matchen bjudit på fem mål till innan Rögle kvitterat till 6–6 med nio sekunder kvar av matchen. Rögles Daniel Glimmenvall avgjorde sen efter 49 sekunder av fjärde perioden.