”Chockbehandlad” Norrena LHC-hjälte

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-12-28

Storspelet sänkte Skellefteå

Via fenomenalt målvaktsspel av Fredrik Norrena kunde Linköping ta sin första bortseger på tio matcher via 2–1 mot Skellefteå.

– Jag kom i gång bra efter en chockbehandling av Skellefteå i början av matchen, självklart är det en kick för vårat självförtroendet att vi nu vinner borta, säger Fredrik Norrena.

Det blev målvakternas match, Fredrik Norrena och Andreas Hadelöv var matchens absoluta behållningar i en målsnål men faktiskt ändå rolig och bra hockeymatch.

– Vi spelar ju ett annorlunda spel i år med betoning på en stark defensiv, det gör det naturligtvis lättare för mig, säger Fredrik Norrena.

Skelleftes inledning var stark, aggressiv och offensiv. Det var säkert frustrerande för Skellefteåspelarna att Norrena var så svår att överlista. Till slut, i första periodens sista minut, bröt Linköpings försvarsmurar samman då Mikko Lehtonen fick göra 1–0, assisterad av ovanligt offensive backen Ivan Majesky.

Givetvis försökte Linköping komma upp i banan i andra perioden. Det lyckades sådär, Skellefteå låg kvar högt. Att Skellefteå också har en skarp målvakt i Andreas Hadelöv bevisades också i den ganska statiska andra rundan.

Norrena drog längsta strået

Å andra sidan blev sista perioden motsatsen. Sedan Jeff Ulmer, med periodens enda mål, kvitterat för Linköping var det svängigt värre med lite spel i mittzon och gott om chanser åt båda håll.

Efter en mållös mållös förlängning var det Norrena som vid straffläggningen drog längsta strået i målvaktskampen och gav Linköping segern. Patrik Zackrisson var den ende som kunde överlista en målvakt och slog in segerpucken.

Norrena är tveksam till landslagspel med Finland även om han skulle bli tillfrågad.

– Det är lite hugget som stucket, jag har tre barn som jag vill se växa upp. Finland har många bra målvakter, som är yngre än mig, och till VM brukar det alltid dyka upp någon från NHL, säger han.

Resultatet betydde att Skellefteå tvingades överlåta serieledningen till Luleå.