Domaren Pehr Claesson fick nämligen bryta matchen.

Många förespråkar ett fyrdomarsystem i elitserien, och vill att samtliga matcher ska dömas med två huvuddomare.

Att bara ha två domare på isen, det är det nog inga som vill.

Började blöda

Men kvällens match mellan Brynäs och Skellefteå fick avslutas med bara två domare – där ingen hade huvuddomardräkt. Detta efter att huvuddomaren Pehr Claesson fått avbryta matchen 7.47 in i den tredje perioden.

Claesson hade fått Mattias Ekholms klubba i ansikte och började blöda ymnigt. Läkarna fick inte stopp på blodflödet och Claesson tvingades lämna isen för att kunna sys.

Därmed fick linjedomarna Anders Ahlström och Johannes Käck allt ansvar för matchen i ungefär tio minuter innan Claesson kom tillbaka på isen.

Brynäs överlägset

Resten av matchen då?

Det blev en utklassning av Brynäs, där tränaren Niklas Czarnecki något överraskande petat Magnus Kahnberg, som vann med hela 5–0. Skellefteå var inte alls med i matchen och gjorde en av säsongens svagaste insatser.

– Vi är långsamma och slår dåliga passningar, sade Erik Forssell till Canal Plus efter den första perioden.

– Vi måste upp 70-80 procent sade Fredrik Warg efter den andra.

– Det känns som att vi bjuder på det mesta i dag. Framför allt slarvar vi och låter dem göra mål, sade tränaren Anders Forsberg.

”En riktigt bra match”

I Brynäs var det desto muntrare miner.

– Vi spelar jävligt stabilt och spelar verkligen för varandra, sade Johan Larsson, som gjorde sitt första elitseriemål i karriären i matchen.

– Vi gör en riktigt bra match i 60 minuter, sade Niklas Czarnecki till Canal Plus.