Iskall Lindholm – i iskallt Gävle

Publicerad 2012-12-08

Brynäs vann utomhusmatchen

Spela enkelt. Mycket mer än så gick inte när Brynäs avslutade sitt 100-årsjubileum i samband med den iskalla utomhusmatchen mot Timrå.

Men Elias Lindholm lyckades trotsa, eller tog del av, kylan och stod för en tjusig framspelning när jubilaren vann den historiska matchen.

– Otroligt skönt att få vinna med 3-0 i en sådan speciell match, säger tränaren Tommy Jonsson till C More.

Det var i 12 minusgrader som Brynäs välkomnade Timrå till nybyggda Gävlebocken Arena, uppförd på den traditionella hemmarinken Läkerol Arenas parkeringsplats.

Den ojämna isen och de iskalla förutsättningarna gjorde matchen till en spelmässigt långsam affär, men Elias Lindholm, 18, lyckades ändå med ett litet konststycke vid ställningen 1-0 i första perioden.

Talangen svängde förbi några Timrå-spelare, rundade buren och drog med sig Daniel Bellissimo bara för att servera Andreas Thuresson, 25, som bara hade att lägga in pucken i öppen bur. 2-0.

– Det var häftigt även om man frös ganska mycket om fötterna. Vattenflaskorna frös och det var lite annat som man inte är riktigt van vid, sade Thuresson till TT.

Målet värmde nog publiken, som räknades till 15 009 åskådare på den speciella kvällen.

Många utvisningar

Andra och tredje perioden var jämnare och till följd av en hel drös utvisningar från hemmalaget lyckades Timrå skapa en del dugliga chanser, men Robin Rahm, 26, höll tätt – hans första nolla i Brynäs.

– Visst var det en häftig upplevelse att spela ute men nu har jag gjort det och jag är inte direkt sugen på att göra det igen, säger Timrås Jonathan Hedström till TT.

Kylan satte i sista perioden sitt fullständiga grepp över matchen och sista perioden blev chansfattig.

”Svinkallt”

Exakt hur kallt det var hade Timrås målvakt Joakim Lundström, för dagen på bänken, koll på.

– Det är svinkallt, konstaterade han för C More.

I matchens sista minut satte Martin Johansson slutresultatet 3-0 i öppen bur.

Segern innebär att Brynäs kliver upp på femte plats i elitserien, medan Timrå fortsätter harva kring det allsvenska kvalstrecket – bara tre poäng före AIK, som har tre matcher till godo.

– Timrå är i kvalserien, spekulerade experten Niklas Wikegård i C More.

Brynäs-tränaren Tommy Jonsson sammanfattade sina intryck.

– Helt enormt, otroligt tacksam att man får vara med och uppleva en sådan här grej. Fyrverkerier och fullsmockat på läktaren. Otroligt tacksam, sa han till C More.