Modo vände med två mål på 41 sekunder

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-11-06

Norrena bjöd på en repris från slutspelet

Modo kämpade ikapp ett 0–2-underläge i när Linköpingsmålvakten Fredrik Norrena drog på sig två minuter efter en hög klubba och därefter släppte in två mål på 41 sekunder.

På straffar kunde sedan Niko Dimitrakos säkra Modo-segern.

– Viktigt att avsluta så här, säger Modos Kristian Forsberg till Canal Plus.

Matchen började avvaktande och den första perioden förblev mållös.

I den andra perioden kom Linköpings stjärnkedja med Andreas Jämtin, Jan Hlavac och Jaroslav Hlinka igång.

Vid 1–0 slog Hlavac en cross till Hlinka som serverade Jämtin som satte pucken i mål. Jämtin kom i så hög fart att han körde ner Modo-målvakten Nicklas Dahlberg och hamande uppepå målburen där han också bjöd på en målgest.

Två snabba mål

När det var dags för 2–0 spelade Hlavac fram till Hlinka som säkert satte pucken.

Ett självsäkert Linköping gick ut i den tredje perioden men Modo var än mer taggade.

2.23 in på perioden gjorde Nicklas Danielsson 2–1 på skott. 41 sekunder senare stod det 2–2 efter Per-Åge Skröders stänkare. Målen gjordes i powerplay efter att Linköpingsmålvakten Fredrik Norrena åkt på två minuter för en hög klubba när han tryckte till Ole-Kristian Tollefsen. En situation som liknade den i slutspelet förra året när Norrena blev avstängd i tre matcher efter att ha kört upp klubban mot Jens Karlsson i Frölunda.

Dimitakos avgjorde

7.45 var det dags för Modo igen i spel fyra mot fyra. Kristian Forsberg satte pucken efter fint förarbete från Daniel Josefsson.

13.13 kvitterade Linköping när Martin Laumann Ylven obevakad kunde skjuta pucken i mål och matchen gick till förlängning, en förlängning som blev mållös.

Vid straffläggningen missade Linköpingspelarna sina samtliga tre straffar. Då räckte det för Modos Niko Dimitrakos att sätta sin och avgöra matchen.