Dagens namn: Sam, Samuel

Brynäs slog LHC

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-10-16

Traditionens makt är stor

Linköping pressade Brynäs rejält i sista perioden. Men det räckte inte för poäng, hemmalaget med målvakten Niklas Svedberg i spetsen stod emot och vann med 3–1.

– Skönt att jag fick chansen igen efter sju insläppta senast. I den här matchen gjorde grabbarna mitt jobb enkelt, sade Svedberg.

Brynäs hade ett bra grepp om matchen mot Linköping efter två perioder. Ledningen 2–0 borde ha varit större då hemmalaget brände ett flertal riktigt högoktaniga chanser. Målvakten Niklas Svedberg hade lite tur med en stolpträff från Linköpings Mattias Bäckman i första perioden men hade det annars lugnt.

Det var lugnet innan stormen. Linköping sköt 14 skott totalt i de två första perioderna, i sista perioden avlossades 13. Flera av dessa gav Svedberg rejält med jobb.

– Tycker ändå att de fick skjuta från ganska långa håll och när de kom fram i bättre läge och det blev returer så fick vi undan dem på bra sätt. Backarna gjorde verkligen ett bra jobb, sade Svedberg.

När LHC i ett sista desperat försök plockade ut Fredrik Norrena avgjorde hemmalagets Jakob Silfverberg matchen. Tre viktiga poäng för Brynäs som var lite stukat efter 4–7-förlusten mot Luleå.

– För mig var det skönt att få chansen igen men jag känner mig inte som given etta. Björn (Bjurling) flåsar mig i nacken, sade Svedberg.

– Att vi har släppt in mycket mål beror inte bara på oss målvakter, det beror på hela försvarsspelet som inte fungerat i ett par matcher. Och eftersom det är tidigt på säsongen så syns det väldigt tydligt i statistiken, fortsatte han.

Svedberg, som är fostrad i Djurgården, kom till Brynäs från Modo och redan när han skrev på visste han att det skulle komma jämförelser med Jacob Markström och i viss mån Anders Lindbäck, som skämt bort Gävlepubliken med stormatcher på rad de senaste säsongerna.

– Visst får man höra sånt, nästan dagligen. Men det är bara att jobba på och så länge man känner sig helt uppbackad av de andra killarna i laget är det lugnt. Jag vill själv utvecklas och bli så bra som möjligt. Markström är fantastiskt bra och till hans nivå har jag en bit kvar.

Den nivå Svedberg visade mot Linköping gladde dock många Gävlebor. Skådespelaren Rolf Lassgård log med hela ansiktet när han tryckte Svedbergs hand i omklädningsrummet. Det var ett riktigt äkta leende.