SSK:s ungtuppar fixade ny seger

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-08-06

SSK:s Fredric Andersson.

VISBY. Nya, unga, hungriga Södertälje är en tidig succé så här kort inpå hockeysäsongen 2010/11.

Efter att 19-åringen Alexander Lagerström sänkt Brynäs med 5–3 i Visbys Hockeyfestival i torsdags såg ynglingarna till att skänka SSK en ny seger under fredagskvällen när Visby Roma slogs tillbaka med 4-0.

Tre av de fyra målskyttarna var under 22 år.

Låt vara att motståndet inte var det allra bästa.

Men Södertäljes unga garde satte fart direkt i Visby ishall mot hemmalaget Visby Roma (division 1) och tog ledningen halvvägs in i första perioden när backen Lukas Kilström, 20, skickade in ett slagskott via stolpen fram till 1-0.

Drygt en minut senare ökade Fredric Andersson, 21, på till 2–0 – en ledning SSK tog med sig in i den första periodvilan.

På andra sidan pausen tycktes sedan elitserielaget att slå av på takten samtidigt som ett piggt Visby Roma stack fram ett flertal gånger utan att skapa de riktigt heta chanserna.

William Meander, 22, visade emellertid prov på sina fina handleder inför hemmapubliken i mittakten.

SSK vinner turneringen

Men mycket mer än så blev det inte i offensiv väg för Visby Roma.

I den tredje perioden kom ett mer skärpt och konkret Södertälje igång igen.

Jonas Engström, 19, skickade tidigt in 3-0 och knappt fyra minuter senare spikade åldermannen i sammanhanget – Martin Chabada, 33, – slutresultatet 4–0.

Därmed står det klart att Södertälje, med två segrar, redan nu är Hockeyfestivalens vinnare 2010.

På lördag rundas turneringen av med mötet mellan Brynäs och Visby Roma.